19/11 a Barberà – pintarem sabates vermelles en homenatge a les dones assassinades per la violència masclista

On: Plaça de la Vila de Barberà del Vallès

Quan: dissabte 19 de novembre de 16:00 a 19:00h i diumenge 20 de novembre d’11:00 a 14:00h.

Què hi farem: pintarem sabates vermelles com a manifestació de dol per totes les dones assassinades per la violència masclista.

Posteriorment les sabates s’exposaran a l’acte del 25 de novembre a les 18:00h a la Plaça de la Vila.


L’associació per a la igualtat DONES.COM de Barberà del Vallès ens fa arribar aquesta convocatòria que amb molt de gust reproduïm:

Benvolgudes, benvolguts,

De cara a la commemoració del dia Internacional contra la Violència de Gènere el proper 25 de novembre, DONES.COM, amb la participació de la ciutadania de Barberà, organitzem una recollida col·lectiva de sabates de dona i de nena en desús, que després pintarem de vermell, i que representaran el nostre rebuig més contundent contra la violència masclista.

Elina Chauvet és la creadora d’aquesta instal·lació artística que neix a Ciudad Juárez el 2009 a partir del propi dol per l’assassinat de la seva germana l’any 1993. Representa el dol col·lectiu i suposa el valor de les presències extingides i la magnitud d’aquestes xifres. La proposta ja s’ha estès a nivell internacional per ciutats de Mèxic, Itàlia, Argentina, Xile, Equador, Espanya i Regne Unit de la mà d’organitzacions com Amnistia Internacional. Una obra que trenca barreres geogràfiques per obrir el debat i la reflexió social sobre la violència cap a les dones i la justícia, una instal·lació d’art públic, una reflexió contemporània sobre la violència cap a les dones.

Les sabates es recolliran del 24 d’octubre al 18 de novembre al Casal de Cultura, a l’OAC i a Tangram.

Les pintarem a la Plaça de la Vila els dies: dissabte 19 de novembre de 16:00 a 19:00h i el diumenge 20 de novembre d’11:00 a 14:00h.

Posteriorment les exposarem a l’acte que realitzarem el 25 de novembre a les 18:00h a la Plaça de la Vila.

Us convidem a totes i a tots a participar portant unes sabates en desús als punts de recollida o bé pintant-les amb nosaltres a la Plaça de la Vila els dies establerts.

CADA PARELL DE SABATES REPRESENTA UNA DONA QUE PER DESGRÀCIA NO LES TORNARÀ A UTILITZAR. BARBERÀ DIU PROU!!

“Aplaudim les dones i els homes que tracen nous camins”

Associació per a la Igualtat DONES.COM
c/Nemesi Vall, 35 2n
08210 Barberà del Vallès
Tlf. 620 763 315

cartell-sabates-vermelles_1